Filmpjes

Frons Kraaiepoootjes

De meest behandelde dynamische rimpel is de fronsrimpel. Fronsen is het naar elkaar toe trekken van de wenkbrauwen waarbij ze tegelijkertijd naar beneden worden getrokken. De musculus corrugator is verantwoordelijk voor het ontstaan van de fronsrimpel. De aanspanning van deze spier wordt hier gesimuleerd en uit zich in een verticale lijn in de huidregio tussen de beide spieren. Deze lijnen kunnen het best worden behandeld met Botox

De lijnen die ontstaan in de huid naast uw ogen worden kraaienpootjes genoemd. De kraaienpootjes zijn een goed voorbeeld van dynamische rimpels. Deze ontstaan door samentrekking van de oppervlakkig gelegen kringspier rond het oog. Door samentrekking en dus verkorting van deze spier ontstaan rimpels in de huis erboven en verdwijnen bij het ontspannen van de spier. Deze rimpels kunnen best behandeld worden door het uitschakelen van de onderliggende spier b.v. met botuline toxine.

   
 
Voorhoofd Restylane

Door een sterke gezichtsmimiek ontstaan horizontale voorhoofdslijnen op die plaatsen waar de huid voortdurend wordt dubbelgevouwen. Naarmate je ouder wordt worden deze lijnen steeds meer zichtbaar door het verouderen van de huid. Een behandeling met Botox® is effectief wanneer de lijnen zich midden in het voorhoofd bevinden.

Injectie van Restylane door Tom van Eijk