Hyaluronzuur

 

Wat is Hyaluronzuur
Juvéderm® en Restylane® zijn gelen waarin hyaluronzuur is verwerkt. Hyaluronzuur komt van nature voor in de jonge huid en zorgt ervoor dat de huid water kan vasthouden. Dit geeft de huid een jeugdig en gezond uiterlijk. Het hyaluronzuur is synthetisch gemaakt. Het is erg veilig om te gebruiken, omdat het bijna identiek is aan het hyaluronzuur dat van nature in de huid voorkomt.

Het risico is op overgevoeligheid of allergie is hierdoor erg klein. Er zijn wereldwijd al meer dan 10 miljoen hyaluronzuur behandelingen uitgevoerd; daarmee izijn Juvéderm® en restylane® de meest meest gebruikte Hyaluronzuren ter wereld.

 

Hoe werkt het?
Hyaluronzuur wordt in kleine hoeveelheden met een zeer fijne naald in de huid geïnjecteerd. In sommige gevallen wordt de gel net onder de huid geïnjecteerd. Het kan worden gebruikt om rimpels te verzachten of om de gezichtscontouren of de lippen te benadrukken. Hyaluronzuur is zeer precies te doseren en kan gericht volumeherstel of verandering geven. Het is na een paar weken niet meer voelbaar op de plaats waar het is ingebracht. Omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, wordt het langzaam door het lichaam afgebroken. Dit betekent dat na 6 tot 12 maanden het effect nagenoeg geheel verdwenen is. In gebieden met veel spieractiviteit, zoals b.v. de lippen, zal het effect 6 tot 8 maanden zichtbaar zijn. In gebieden met minder spieractiviteit, zoals de jukbeenregio, kan het wel 12 maanden aanhouden.

 

Er zijn verschillende soorten Juvéderm® en Restylane® verkrijgbaar, ze verschillen onderling in partikelgrootte van het hyaluronzuur.

  • Juvéderm® ULTRA 2
  • Juvéderm® ULTRA 3
  • Juvéderm® ULTRA 4
  • Juvéderm® VOLUMA

 

 

Wanneer zie ik effect?
Het effect is direct na de behandeling al duidelijk zichtbaar. Door de verdoving en/of zwelling kan de eerste dagen na de behandeling het eindresultaat nog niet goed worden beoordeeld. Pas na zes weken is het maximale resultaat bereikt. In deze eerste 6 weken trekt  nog vocht aan uit de omgeving waardoor het effect tot 10% toeneemt. Voor een optimaal resultaat moet soms na enkele weken nog een klein beetje hyaluronzuur worden bijgespoten.

 

Verdoving
Verdoving is (behalve bij het inspuiten van de lippen) meestal niet nodig. Als u dat wilt kan door middel van een klein prikje de huid worden verdoofd. Aan Juvéderm® en Restylane® is een verdovings stof toegevoegd, tijdens de behandeling zorgt dit er voor dat het gebied wat behandeld wordt in lichte mate verdoofd raakt.

 

Direct na de behandeling
De huid kan direct na de behandeling rood of gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele uren weer weg. Na de behandeling heeft u geen pijn en kunt u uw normale dagelijkse bezigheden hervatten. Vermijd wrijven op of het masseren van de behandelde zones de eerste 24 uur na uw behandeling (opgelet met het verwijderen van make-up!). Gedurende 24 uur na de behandeling mag u niet zonnebaden, onder de zonnebank of in de sauna gaan. Soms wordt er bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan. Deze mag u voorzichtig camoufleren en dit verdwijnt spontaan na enkele dagen.

 

Risico's en complicaties
Er zijn bij het gebruik van Hyaluronzuur in het algemeen geen complicaties. Het is geen permanente filler. Bij elke inspuiting bestaat het risico op infectie, deze is echter kleiner dan 0.1 %. Het inspuiten van hyaluronzuur op een plaats waar in het verleden een andere (permanente) filler is ingespoten kan een ontstekingsreactie uitlokken. Om deze reden injecteren wij alleen op plaatsen waar niet eerder een andere filler is geïnjecteerd, met uitzondering van een ander hyaluronzuur.

Klik hier voor meer informatie