Voor en na foto's

 

De kraaienpootjes
De lijnen die ontstaan in de huid naast uw ogen worden kraaienpootjes genoemd. De kraaienpootjes zijn een goed voorbeeld van dynamische rimpels. Deze ontstaan door samentrekking van de oppervlakkig gelegen kringspier rond het oog. Door samentrekking en dus verkorting van deze spier ontstaan rimpels in de huis erboven en verdwijnen bij het ontspannen van de spier. Deze rimpels kunnen best behandeld worden door het uitschakelen van de onderliggende spier b.v. met botuline toxine.

Hieronder vind u een voorbeeld van behandeling van deze rimpels met botuline toxine (Botox).
De nasolabiale plooien
Hiermee worden de plooien bedoeld die van de neusvleugel naar de mondhoeken lopen. Deze plooien ontstaan door uitzakken van huid en/of onderliggende structuren onder invloed van de zwaartekracht. Deze plooien kunnen best behandeld worden door een vulmiddel aan te brengen in de huid onder de rimpel. Het meest gebruikte vulmiddel te wereld is Juvéderm®. Het is een gel waarin hyaluronzuur is verwerkt. Hyaluronzuur komt van nature voor in de jonge huid en zorgt ervoor dat de huid water kan vasthouden. Dit geeft de huid een jeugdig en gezond uiterlijk. Het hyaluronzuur dat verwerkt zit in Juvéderm® is synthetisch gemaakt. Het is erg veilig om te gebruiken, omdat het bijna identiek is aan het hyaluronzuur dat van nature in de huid voorkomt. Juvéderm® is een niet permanent vulmiddel.

Hieronder vind u een voorbeeld van behandeling van deze plooien met Juvéderm®.
Lippen accentueren
Kleine lippen of het te weinig zichtbaar zijn van lippenrood wordt over het algemeen als minder jeugdig ervaren. met behulp van Juvéderm® fillers is het mogelijk de lipcontour te veranderen en vollere lippen te creëren waarbij meer lippenrood naar buiten draait en zichtbaar is. Fillers kunnen ook worden gebruikt om de fijne lijntjes in de huid te behandelen waardoor lipstick hier minder in uitloopt.
Fronsrimpels
De meest behandelde dynamische rimpel is de fronsrimpel. Fronsen is het naar elkaar toe trekken van de wenkbrauwen waarbij ze tegelijkertijd naar beneden worden getrokken. Hierdoor ontstaat een bozige en ietwat strenge blik doordat de spieren tussen de wenkbrauwen worden aangespannen. Het is een aangeleerde, onbewuste beweging met als gevolg dat er verticale lijnen tussen de wenkbrauwen ontstaan en soms ook nog een dwarse lijn boven op de neus. Doordat de spiertjes die de fronsbeweging verzorgen op een bepaald moment continue worden aangespannen kunnen ze op een gegeven moment helemaal niet meer ontspannen, dit zijn de zogenoemde fronsrimpels.

Er zijn twee verschillende behandelingmethoden beschikbaar. Bij het gebruik van Botox® komen de wenkbrauwen zichtbaar omhoog, gaan de bovenoogleden iets minder hangen en de strenge en bozige blik vermindert of in sommige gevallen verdwijnt zelfs helemaal. Met behulp van Botox® ontspannen de spiertjes waardoor bij de meeste mensen een goed en ontspannend resultaat wordt bereikt.

Een andere behandeling die mogelijk is, is om de rimpels op te vullen met een filler zoals Juvéderm®. Een filler zoals Juvéderm® wordt gebruikt wanneer er zichtbare verdikkingen naast de lijnen zijn ontstaan. Hierbij zijn de spiertjes zo vaak gebruikt dat er spierballen zijn ontstaan.

Klachten zoals hoofdpijn en migraine kunnen met behulp van deze behandeling bij een aantal mensen een gunstig therapeutisch effect hebben door het ontspannende effect van de behandeling.

Hieronder vind u een voorbeeld van behandeling van deze rimpels met botuline toxine (Botox).
Voorhoofdsrimpels
Velen vinden voorhoofdrimpels de vervelendste rimpels. Dit komt omdat ze goed zichtbaar zijn en moeilijk te verbergen. Er zijn 2 soorten voorhoofdrimpels, verticale en horizontale. De grootste boosdoeners bij voorhoofdrimpels zijn gezichtsexpressie en ouderdom. De voornaamste oorzaak van voorhoofdrimpels is het verouderen. Wanneer we ouder worden vermindert de productie van collageen en elastine. Deze stoffen houden onze huid soepel en strak. Doordat er minder van deze stof wordt aangemaakt, wordt onze huid dus losser en ontstaan rimpels. Door een sterke gezichtsmimiek ontstaan horizontale voorhoofdslijnen op die plaatsen waar de huid voortdurend wordt dubbelgevouwen. Naarmate je ouder wordt worden deze lijnen steeds meer zichtbaar door het verouderen van de huid. Een behandeling met Botox® is effectief wanneer de lijnen zich midden in het voorhoofd bevinden. Wanneer er diepe lijnen zijn ontstaan is het mogelijk om deze op te vullen met Juvéderm®voorbeeld van behandeling van deze rimpels met botuline toxine (Botox).