Radiesse

 

Wat is Radiesse®

Radiesse® is een niet permanente filler waar rimpels en volume verlies mee kunnen worden behandeld. Het is een filler waarvan het effect tot 2 jaar zichtbaar kan zijn. Radiesse® is een gel (70% van het volume) waarin calciumhydroxylapatiet bolletjes (30% van het volume) zijn verwerkt. Deze bolletjes zijn heel erg klein en opgebouwd uit calcium en fosfaat-ionen die van nature in het lichaam voorkomen. De gel lost langzaam op en de ruimte van de gel wordt dan geleidelijk ingenomen door lichaamseigen cellen.

 

Hoe werkt het

Radiesse® wordt diep in de huid ingebracht met een canule (een niet traumatische naald). Het is heel precies te doseren en kan gericht volumeherstel of verandering geven. Radiesse® stimuleert het lichaamseigen collageen en geeft daardoor ook versteviging van de huid. Hierdoor is Radiesse® vooral geschikt om volumeverlies aan te vullen (b.v. in de jukbeen regio) en is het niet geschikt om in een spier aan te brengen (het kan niet worden gebruikt voor volume vergroting van b.v. de bovenlip). Het duurt enkele weken voordat de collageenvorming merkbaar wordt, het volume effect is al direct na de behandeling zichtbaar.

 

Wanneer zie ik effect?

Het volume effect is direct na de behandeling al duidelijk zichtbaar. Door de verdoving en/of zwelling kan de eerste dagen na de behandeling het eindresultaat nog niet goed worden beoordeeld. Pas na zes weken is het maximale resultaat bereikt. Voor een optimaal resultaat kan na zes weken een touch-up behandeling nodig zijn. Hierbij wordt dan nog een klein beetje Radiesse® bijgespoten.

 

Verdoving

Radiesse wordt aangebracht met een canule, door middel van een klein prikje wordt de huid op de intrede plaatsen van de canule verdoofd. Radiesse® wordt gemengd met verdovingsvloeistof (lidocaine) waardoor de gevoeligheid van de prikjes nog verder afneemt.

 

Direct na de behandeling

De huid kan direct na de behandeling rood of gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele uren weer weg. Na de behandeling heeft u geen pijn en kunt u uw normale dagelijkse bezigheden hervatten. Vermijd wrijven en masseren van de behandelde zones de eerste 24 uur na uw behandeling (let op bij het verwijderen van make-up!). Gedurende 24 uur na de behandeling mag u niet zonnebaden, onder de zonnebank of in de sauna gaan. Soms wordt er bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan. Deze mag u voorzichtig camoufleren en dit verdwijnt spontaan na enkele dagen.

 

Risico's en complicaties

Er zijn bij het gebruik van Radiesse® in het algemeen geen complicaties. Het is geen permanente filler. Bij elke inspuiting bestaat het risico op infectie, deze is echter kleiner dan 0.1 %. Het inspuiten van Radiesse® op een plaats waar in het verleden een andere (permanente) filler is ingespoten kan een ontstekingsreactie uitlokken. Om deze reden injecteren wij alleen op plaatsen waar niet eerder een andere filler is geïnjecteerd.